KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

JADŁOSPIS

 

            Poniedziałek                                                                19. 04.2021r

śniadanie

 

obiad

 

podwieczorek

 

Płatki jęczmienne

Pieczywo mieszane z masłem

Przysmak śniadaniowy,

Serek almette,

Sałata, papryka

Herbatka żurawinowa

Gruszka

 

Zarzutka z ziemniakami

Makaron, natka

Gulasz wieprzowy

Sałata, szczypiorek, sos jogurtowy

Kompot: wieloowocowy

 

Pieczywo ciemne z masłem

Pasta z cieciorki, czosnku, pomidory suszone

Ogórek kwaszony

Herbatka z dzikiej róży

 

                  Wtorek                                                                    20.04.2021r

śniadanie

Alergen

obiad

Alergen

podwieczorek

Alergen

 

Kakao

Pieczywo mieszane z masłem

Jajko, pasztet drobiowy, pomidor, szczypiorek

Mięta

Jabłko

 

1,7

Barszcz czerwony z ziemniakami

Ryż jaśminowy, natka

Curry z kurczaka

Surówka z fasoli czerwonej, ogórka kiszonego, jabłka, cebuli, jogurt naturalny

Kompot truskawkowo-porzeczkowy

 

1,3,7,9

 

Bułka z masłem

Parówka z szynki na gorąco

Ketchup

Herbata z cytryną

 

 

1,7

                Środa                                                                        21.04.2021r

śniadanie

Alerge

obiad

Alergen

podwieczorek

Alergen

Płatki kukurydziane

Pieczywo mieszane z masłem

Polędwica babuni

Rzodkiewka, ogórek świeży

Rumianek

Banan

 

 

1,4,7

Pomidorowa z makaronem

Ziemniaki, natka

Kotlet pożarski z kurczaka

Wiosenna, sos jogurtowy

Fasola szparagowa z masełkiem

Napar owocowy

 

 

1,3,7, 9

 

 

Bułka owsiana z masłem

Ser żółty, pomidor, szczypiorek

Kawa inka

 

 

1,7

             Czwartek                                                                     22.04.2021r

śniadanie

Alergen

obiad

Alergen

podwieczorek

Alergen

Kawa inka

Pieczywo mieszane z masłem

Krakowska drobiowa

Serek tartare

Sałata rzymska, szczypiorek

Pomarańcz

 

 

1,3,7

Fasolowa z ziemniakami

Kopytka, natka

Zrazy wołowe  w sosie własnym

Surówka z czerwonej kapusty

Kompot wiśniowo-jabłkowy

 

 

1,3,7,

9

 

Kisiel z truskawkami

Babka piaskowa

 

 

 

 

1,7

               Piątek                                                                        23.04.210r

śniadanie

Alergen

obiad

Alergen

 

Alergen

Płatki ryżowe na mleku

Pieczywo mieszana z masłem

Szynka z komina

Ogórek świeży

Herbata owocowa

Mandarynka

 

1,7

Szczawiowa z  ziemniakami

Ziemniaki, koperek

Kotlet rybny

Surówka z kwaszonej kapusty

Kompot z mrożonych owoców

 

1,3,4,

7

 

Chałka z masłem

Dżem

Mleko

 

 

1,7