KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek                                                              25.01.2021r

śniadanie

al

obiad

al

podwieczorek

al

Płatki jęczmienne

Pieczywo mieszane z masłem

Kresowiak, sałata

Serek almette, papryka żółta

Herbatka malinowa

Pomarańcz

1,7

Żurek z ziemniakami

Kasza pęczak, koperek

Pieczeń rzymska, sos pomidorowy

Fasolka szparagowa, masełko

Kompot: porzeczkowy

1,3,7

 

Bułka z masłem

Pasta jajeczna, szczypiorek

Pomidor

Kawa zbożowa

1,7

Wtorek                                                                        26.01.2021r

Śniadanie

al

obiad

al

podwieczorek

al

Kakao

Pieczywo mieszane z masłem

Przysmak śniadaniowy,

Serek waniliowy

Kalarepka starta na tarce, koperek, rzodkiewka

Mięta,

Jabłko

 

1,4,7

 

Grochowa z łazankami

Ziemniaki, natka

Kotlet schabowy

Kapusta zasmażana

Liście szpinaku, rukola

Kompot:  wiśniowo – truskawkowy

1,3,7

 

 

Bułka z masłem

Sałatka z makaronem ryżowym

Herbata z cytryną

1,7

Środa                                                                          27.01.2021r

śniadanie

al

obiad

al

podwieczorek

al

Płatki kukurydziane

Pieczywo mieszane z masłem

Szynka z kominem, serek tartare, pomidor, roszponka

Rumianek

Mandarynka

1,7

Szczawiowa z jajkiem, ziemniakami

Ryż jaśminowy, natka

Gulasz z indyka, koperek

Brukselka z masłem

Sałata rzymska z sosem musztardowo-miodowym

Kompot: napar owocowy

1,3,7

 

Bułka z masłem

Pasta z tuńczyka, jajka

Ogórek kwaszony, szczypiorek

Herbatka z owoców leśnych

 

1,7

Czwartek                                                                   28.01.2021r

śniadanie

al

obiad

al

podwieczorek

al

Kakao

Pieczywo mieszane z masłem

Jajko, pasztet drobiowy, szczypiorek,

pomidor, rukola

Mięta,

Winogrona

1,7

Barszcz czerwony  z ziemniakami

Makaron, natka

Leczo z kurczakiem, cukinią i pieczarkami

Wiosenna, sos czosnkowy

Kompot: jabłkowo-porzeczkowy

1,3,7,9

 

Placuszki drożdżowe z jabłkiem

 

Kawa zbożowa

1,7

Piątek                                                                         25.01.2021r

śniadanie

al

obiad

al

podwieczorek

aln

Zacierki na mleku

Pieczywo mieszane z masłem

Krakowska, serek almette

Pomidor, rzodkiewka

Herbatka z owoców lesnych

Gruszka

1,7

Krupnik z warzywami, ziemniakami

Pierogi z mięsem

Ogórek kwaszony, jabłko, cebulka, olej rzepakowy

 

Kompot wieloowocowy

1,3,7

 

Bułka z masłem

Miód

Kawa inka

 

1,7