KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

 

 

poniedziałEK

28 06 2021R

 

 

Płatki kukurydziane

Pieczywo mieszane z masłem

Przysmak śniadaniowy

Ogórek małosolny

Rumianek

Jabłko

 

 

Szczawiowa z ziemniakami

Ziemniaki, koperek

Kotlet z jaj

Pomidor z cebulą

Fasolka szparagowa

Kompot: z czarnej porzeczki

 

Bułka z masłem

Parówka z szynki na gorąco

Ketchup

Herbatka malinowa

 

 

 

WTOREK

29 06 2021R

 

 

 

Kakao

Pieczywo mieszane z masłem

Polędwica babci, serek tartare

Pomidor, roszponka

Mięta, nektarynka

 

Zupa koperkowa z ziemniakami  

Spaghetti z mięsem, serem żółtym

Ogórek małosolny z jabłkiem, cebulką, olej słonecznikowy

Kompot: napar z owoców mrożonych

 

 

 

Budyń waniliowy

Mus truskawkowy

Herbatka owocowa

 

 

 

ŚRODA

30.06.2021R

Kawa inka

Pieczywo mieszane z masłem

Żywiecka, natka

Serek almette

Cykoria, rzodkiewka

Herbatka z dzikiej róży

Gruszka

Botwinka z ziemniakami

Kasza jaglana, koperek

Pieczony udziec z kurczaka w sosie

Wiosenna, sos czosnkowy

Brukselka z masełkiem, bułką tartą

Kompot truskawkowy

 

Bułka z masłem

Ser żółty

Pomidor

Kakao

 

 

 

CZWARTEK

01 07 2021R

 

 

 

Kasza manna na mleku

Pieczywo mieszane z masłem

Szynka z komina

Sałata, pomidor

Rumianek

Truskawka

 

 

 

Zupa grochowa z ziemniakami

Krokiety z mięsem, szpinakiem

Rzodkiewka, szczypiorek,

Sos czosnkowy

 

Kompot owocowy

Bułka owsiana z masłem

Pasta serowo-łososiowa

Pasztet drobiowy

Ogórek kwaszony, szczypiorek

Herbatka z cytryną

 

 

PIĄTEK

02 07 2021R

 

 

Kakao

Pieczywo mieszane z masłem

Polędwica babci

Ogórek świeży

Papryka, rukola

Arbuz, malwa

Rosół z makaronem

Ziemniaki, natka

Kurczak w sosie śmietankowym

Sałata rzymska z rzodkiewką, szczypiorkiem, sos vinegrett

 

Kompot wieloowocowy

 

 

Bułka z masłem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor

Kawa inka