KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla rodziców

Drodzy Rodzice

Od dnia 19 kwietnia 2021r. (poniedziałek) zapraszamy wszystkie dzieci do przedszkola.

Prosimy o zachowanie procedur bezpieczeństwa i wytycznych pandemicznych.

W związku z sytuacją epidemiologiczną oraz troską o zdrowie dzieci, odwołuję do końca kwietnia dodatkowe warsztaty realizowane w budynku przedszkola.

Realizować będziemy wyłącznie zajęcia które, można przeprowadzić w ogrodzie lub na tarasie przedszkola.

Serdecznie pozdrawiam

Grażyna Bogiel


https://spis.gov.pl


WAŻNE!

Prosimy o wypełnienie dokumentu, jeśli chcą Państwo, aby dziecko kontynuowało wychowanie przedszkolne w następnym roku szkolnym w naszej placówce:

Deklaracja kontynuowania wychowania przedszkolnego

W związku z koniecznością zorganizowania pracy przedszkola w okresie wakacyjnym oraz koniecznością zaplanowania urlopów nauczycieli i pracowników obsługi, prosimy o przemyślenie decyzji i zaznaczenie tylko niezbędnych terminów, w którym nie możecie Państwo zapewnić opieki dzieciom w okresie wakacyjnym:

Ankieta wakacyjna

Prosimy o wypełnienie druków do dnia 25.02.2021 (czwartek) i przekazanie nauczycielom/pracownikom przedszkola w formie pisemnej lub odesłanie w formie skanu na adres przedszkolny p307@edu.um.warszawa.pl


Opieka wakacyjna

List do rodziców przedszkolaków

http://www.edukacja.warszawa.pl/dla-ucznia-i-rodzica/rekrutacja/przedszkolaki-dyzury-wakacyjne/22743_list-zastepcy-prezydenta-mst

Nasze przedszkole ma przerwę w funkcjonowania od 12 sierpnia do 31 sierpnia 2021r.


Rekrutacja do przedszkoli i oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych.

Uprzejmie informuję, że szczegółowe informacje dotyczące zasad rekrutacji, kryteriów ustawowych i samorządowych oraz harmonogram rekrutacji do przedszkoli i oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych w roku szkolnym 2021/2022 znajduje się na stronie internetowej Biura Edukacji:

http://edukacja.warszawa.pl/dla-ucznia-i-rodzica/rekrutacja/przedszkolaki

http://edukacja.warszawa.pl/aktualnosci/22715-rekrutacja-do-przedszkoli-i-oddzialow-przedszkolnych-w-szkolach-podstawowych .


List Prezydenta m.st. Warszawy


WAŻNE INFORMACJE I DOKUMENTY

REGULAMIN POBYTU DZIECKA W PRZEDSZKOLU

PROCEDURA POSTĘPOWANIA W PRZYPADKU PODEJRZENIA ZAKAŻENIA

OŚWIADCZENIE O STANIE ZDROWIA

ZGODA NA MIERZENIE TEMPERATURY U DZIECKA

OŚWIADCZENIE O STANIE ZDROWIA OSOBY Z ZEWNĄTRZ DLA RODZICA DZIECKA TRZYLETNIEGO, KTÓRY WCHODZI DO BUDYNKU

OŚWIADCZENIE RODZICA

ZGODA NA WIZERUNEK


KORONAWIRUS

WSKAZÓWKI DLA RODZICÓW PRZEDSZKOLAKÓW:

  • Nie posyłaj do przedszkola chorego dziecka.
  • Przestrzegaj procedury organizacji pracy przedszkola w czasie pandemii.
  • Zdezynfekuj ręce wchodząc do przedszkola.
  • Zasłaniaj nos i ręce na terenie przedszkola.
  • Poinformuj przedszkole, jeśli domownicy są na kwarantannie.
  • Zawsze odbieraj telefony i maile z przedszkola.

KOMUNIKACJA POMIĘDZY RODZICAMI A PRZEDSZKOLEM W CZASIE PANDEMII

  • Zadzwoń do konkretnej sali.
  • Umów się na spotkanie, telefon lub powiadom o wysłaniu maila.
  • W sprawach wychowawczych i edukacyjnych kontaktuj się wyłącznie z nauczycielami.
  • W sprawach dotyczących opłat kontaktuj się z kierownikiem gospodarczym.
  • W pilnych sprawach wymagających podjęcia szybkiej decyzji, kontaktuj się z dyrektorem przedszkola.
  • Odbierając dziecko z ogrodu zawsze możesz spotkać się z nauczycielką przy zachowaniu dystansu oraz zasłonięciu ust i nosa.
  •