KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Projekty

Drodzy Rodzice! Nasze przedszkole zaangażowało się do udziału w kilku projektach. Realizacja tych przedsięwzięć wiąże się z otrzymaniem certyfikatów. Są one bardzo istotne dla naszego przedszkola, gdyż podniosą jakość naszej pracy, a co za tym idzie komfort dzieci. Bardzo prosimy o czynny udział w wydarzeniach odbywających się pod naszym dachem, bo tylko przy Państwa pomocy jesteśmy w stanie się rozwijać dla dobra dzieci. Pracownicy Przedszkola 307 

 

Od października 2020r. Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Pomocy Q Zmianom współpracuje z naszym Przedszkolem w ramach projektu „Oswoić Konflikt!” finansowanego przez Biuro Edukacji m.st. Warszawy.

Celem projektu „Oswoić Konflikt!” jest pokazanie dzieciom, w jaki sposób można radzić sobie w trudnych sytuacjach życia codziennego, jak radzić sobie z nieprzyjemnymi emocjami oraz
w jaki sposób można ze sobą rozmawiać, aby innym nie sprawiać przykrości. Projekt ma zatem na celu budowanie w dzieciach poczucia bezpieczeństwa, wzmacnianie prawidłowych relacji i współpracy w grupie rówieśniczej.

W ramach projektu w naszym Przedszkolu przeprowadzone będą następujące działania:

  • Zajęcia warsztatowe dla grup przedszkolnych, podczas których dwóch
    doświadczonych trenerów będzie rozmawiać z dziećmi o emocjach, współpracy, komunikacji oraz o poczuciu własnej wartości. Odbędzie się w sumie 9 spotkań warsztatowych w terminie od listopada 2020 roku do stycznia 2021 roku;
  • Zajęcia indywidualne dla dzieci, które potrzebują indywidualnego wsparcia z zakresu radzenia sobie z emocjami;
  • Warsztaty grupowe i/ lub konsultacje indywidualne dla rodziców dzieci biorących udział w projekcie;
  • Wsparcie dla wychowawców grup przedszkolnych.

Biorąc pod uwagę panującą sytuację epidemiologiczną, wszystkie nasze działania skierowane zarówno do dzieci, jak i do nauczycieli oraz rodziców zostały przygotowane w dwóch wersjach- tradycyjnej oraz online. Jeśli zajdzie taka potrzeba, dopuszczamy możliwość przejścia z trybu stacjonarnego do trybu online, niezależnie od tego, w jakim momencie procesu będzie dana grupa. Jesteśmy również gotowi na pracę hybrydową (połączenie zajęć stacjonarnych i online). 

Więcej informacji na temat projektu znajdą Państwo na stronie Stowarzyszenia
Q Zmianom: www.qzmianom.org.

Projekt „Oswoić Konflikt!” jest współfinansowany
ze środków miasta stołecznego Warszawy
.